conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Evenemang

Alger – framtidens drivmedel och mat?

21 mars 2017 17:00
Kuggen, Lindholmsplatsen 1
I projektet Seafarm undersöker forskare från fyra universitet hur en helt ny och hållbar industri baserad på alger skulle kunna växa fram. Livsmedel, energi samt biobaserade material och kemikalier är exempel på vad som skulle kunna tillverkas.

På tisdag 21/3 berättar Fredrik Gröndahl, projektledare för Seafarm, om denna spännande forskning. Vi får också höra Jonas Pettersson från Catxalot berätta om den bohusländska tångens resa in i lyxkrogarnas värld. En resa som gått från en tvåa i Majorna till Bocuse d’Or, Nobelfestligheter och Sveriges kanske mest mytomspunna restaurang Fäviken Magasinet. 

Det blir också en spaning in i framtiden är tång och alger en övergående trend eller på väg att bli husmanskost?  

Fri entre och öppet för alla. 

Välkommen!