Hoppa till huvudinnehåll

Nytt hotell på Lindholmen

tisdag, april 26, 2022

Under hösten 2022 slår Nordic Choice upp portarna till Clarion Hotel® The Pier, en internationell mötesplats mitt i hjärtat av Lindholmen Science Park med en fantastisk utsikt över Göteborgs hamnområde.

Hotellet har 254 hotellrum, två restauranger, en rooftop bar, relaxavdelning och 7 konferensrum där största mötesrummet tar upp till 160 konferensgäster. Vi träffade VD Anders Sköld för att höra mer om satsningen.

Vad har ni för vision med hotellet?
- Jag har fått förmånen att tillsammans med Nordic Choice och Petter Stordalen att både bygga ett hotell, men också en av nordens häftigaste restauranger. Vi har strävat efter att skapa ett unikt hotell i internationell miljö, där öst möter väst i både service, mat, inredning och möten. 
 
Berätta mer om restaurangen.
- Vår ambition är att skapa nordens häftigaste restaurang och mötesplats, ett nytt pulserande vardagsrum för Göteborgarna och våra hotellgäster, mitt i supercoola Lindholmen, omgiven av den bästa utsikten över Göteborgs innerstad och vårt enastående hamnområde. 

Var hämtar ni inspirationen?
- Vi har inspirerats av den kinesiska traditionen och kulturen och vi har hämtat designuttryck direkt från ett av de fem elementen. Så med vår head chef Guowei Zhou och hans fantastiska team från Shandong-provinsen i Kina ska vi inte bara bjuda på en gastronomisk resa med nordens främsta kinesiska matupplevelser utan också skapa en internationell mötesplats, där sinnen, kulturer och traditioner utmanas. Restaurangen högst upp på våning 10 har valt att kall för Fei, det betyder att flyga - det gillar vi!

Anders Sköld