Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Den energieffektiva sjöfarten - Eftermiddagsseminarium och bokrelease

Ett fartygs energiförbrukning blir allt viktigare inom sjöfarten. Minskad energiförbrukning leder bland annat till minskad miljöpåverkan och lägre driftskostnader. Nu presenteras ny unik forskning om hur sjöfarten kan energieffektiviseras.

mtm_westport_phot_louis_vest_ccbync20_0.jpgFrågor som kommer att diskuteras är bland annat "Hur kan simulering optimera ett fartygs konstruktion och drift för att minska dess energiförbrukning?” och "Hur ska rederier som vill bli mer energieffektiva och överbrygga energieffektivitetsgapet gå tillväga?”.

Under våren disputerar doktoranderna Francesco Baldi och Hannes Johnson och tisdagen 19 april tar Lighthouse avstamp i deras forskning på ett populärvetenskapligt seminarium om energieffektivisering i sjöfarten. Ett flertal forskare och industriparter kommer att delta för att utifrån sina egna områden bidra till spännande och relevanta diskussioner om en mer energieffektiv sjöfart.

Seminariet följs av ett mingel och bokrelease för boken “Shipping and the Envrionment” – en bok om sjöfartens miljöpåverkan och möjliga åtgärder. Minglet inleds med ett samtal tillsammans med bokens författare.

Välkommen att diskutera och lyssna till det senaste inom energieffektivisering!

Mer information och anmälan

OBS! Seminariet riktar sig till industri, akademi och offentlig sektor intresserade i området. Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan krävs. Sista anmälningsdag är 14 april. Utebliven närvaro utan avanmälan debiteras med 500 SEK. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Arrangeras av Lighthouse.