Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

High Capacity Transports för varuägare

Välkommen till ett seminarium som riktar sig till dig som är varuägare/transportköpare och som vill veta mer om High Capacity Transports. Målet är att hjälpa er hitta möjliga affärsmodeller samt att komma i kontakt med de som arbetar med dessa frågor på nationella planet.

High Capacity Transports (HCT) är ett samlingsbegrepp för transporter med fordon som har högre kapacitet än vad som normalt är tillåtet med befintligt regelverk. Det kan exempelvis röra sig om längre och/eller tyngre fordon som får tillgång till delar av vägnätet.

Inom skogsnäringen är HCT idag ett välkänt begrepp. Enligt en studie genomförd av Chalmers och Göteborgs universitet finns det även potential för HCT inom flera andra varusegment såsom livsmedel, bygg och anläggning och lantbruk (http://bit.ly/HCTRapporten). 

Seminariet kommer att ta varuägarens perspektiv på HCT och syftar till att öka kunskapen samt att identifiera nya möjligheter inom området. Mer information finns på webbplatsen Energieffektiva transporter: http://www.skogforsk.se/sv/EnergiEffektivaTransporter

Datum: 26/8 kl 13-17
Plats: Lindholmen Conference Center, Lindholmspiren 3-5, Göteborg

Seminariet arrangeras av Northern LEAD (Chalmers och Göteborgs universitet) och är kostnadsfritt, föranmälan krävs - anmäl dig här senast den 15/8 »

Mer information och anmälan