Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

​Koppla upp dig mot morgondagen – labb på Lindholmen under Vetenskapsfestivalen

Under Vetenskapsfestivalen 2018 öppnas tre mötesplatser upp på Lindholmen Science Park med aktiviteter för hela familjen inom området framtidens digitala teknik. Lördagen den 21 april kommer du att få se och prova robotar, smarta fabriker, virtuell verklighet, samt bygga och lära dig mer om Sakernas Internet.

Smarta Fabriker, Utställning

Tillsammans med 50 företag har 80 studenter byggt en demonstrator av en smart fabrik. I anslutning till demonstratorn finns en utställning med åtta upplevelsebaserade workshops där du får prova på den senaste tekniken.
Plats: Chalmers Campus Lindholmen, hus Patricia, Forskningsgången 6 

Samarbetet mellan robot och människa, Workshop
Hur ser samarbetet mellan människa och robot ut i framtiden? Och hur ser själva robotarna ut? Prova på att programmera olika typer av robotar, dels sådana som används inom industrin och dels några mindre som används inom utbildning och programmering.
Plats: Chalmers Campus Lindholmen, hus Patricia, Forskningsgången 6
 
Programmera din egen robotjournalist
Inom nyhetsmedia skrivs allt fler nyheter med hjälp av algoritmer. För att lära oss mer om detta kommer deltagarna i en praktisk workshop att programmera sin egen robotjournalist. Kommer det att bli en neutral och faktabaserad reporter eller en sensationell rubriksättare? Det är upp till er! 
Plats: Chalmers bibliotek, Kuggen, Lindholmsplatsen 1

Att skapa utifrån passion
Att lära sig programmera har ett värde i sig för en del, men att lösa problem eller möta behov inom sin passion har det för desto fler. Hur får vi fler att uppleva att progammering är något för alla? Nu är det viktigare än någonsin att få in fler behovsägare i framtidens IT och innovation. 
Plats: Chalmers bibliotek, Kuggen, Lindholmsplatsen 1

Citizen science med miljösensorer för luftkvalitet
Var med och kartlägg Göteborgs luftkvalitet! Vi bygger ihop och programmerar sensorer som mäter luftkvalitet. De placeras utomhus runt om i staden och skickar mätdata i realtid via internet. Mätvärdena visas sedan på Universeum och på webben. Vi berättar också om projektet LoV-IoT och Luftdata.se.
Plats: Chalmers bibliotek, Kuggen, Lindholmsplatsen 1

Internet of Things: Sakernas internet byggs nu, Föreläsningar
Allt fler fysiska prylar och varelser kopplas till internet vilket gör det möjligt att skicka data, styra och kontrollera händelser och kommunicera. Hur funkar det, och hur kommer det att påverka vårt samhälle – och oss? Inom programmet för Vetenskapsfestivalen 2018 arrangerar vi en heldag om Internet of Things. Kom och lyssna till forskare från olika discipliner berätta om sin forskning, och testa vår hands-on aktivitet i källaren!

Plats: Chalmers bibliotek, Kuggen, Lindholmsplatsen 1

 

Läs mer här

Arrangeras av Vetenskapsfestivalen, Chalmers, RISE, Göteborgs Tekniska College och Alten Sverige AB.