Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmen Connected Business Network

Välkommen till affärsnätverket Lindholmen Connected den 13 mars. Keynote speaker är Dennis Nobelius, tillträdande vd för Autoliv och Volvo Cars nya gemensamma bolag Zenuity. Temat är mjukvarutveckling med fokus på morgondagens mobilitet och transporter.

Kom och lyssna till Dennis Nobelius och möt spännande utställare!

 

transport-when.jpgTID
13 mars
12.00 - 13.00

transport-where.jpgPLATS
Open Arena Lindholmen
Lindholmspiren 3-5, Göteborg

FULLBOKAT - VÄNTELISTA HÄR

Eventet är kostnadsfritt och utställarna står för att det bjuds på lättare lunch.

Kom i tid då det är mycket deltagare på nätverksträffen. Vi öppnar kl 11.30.

Värdföretag och utställare den 13 mars

Autoliv ligger i framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Företaget erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. Autoliv finns i 27 länder och har Techcenter på 22 ställen i hela världen, bland annat på Lindholmen. 

Volvo Group Trucks Technology ansvarar för det mesta av Volvokoncernens teknikutveckling med 6 500 anställda som jobbar i globala team. Utan den sorts fordon och tjänster som Volvokoncernen erbjuder skulle dagens moderna samhälle inte fungera. Deras lastbilar, bussar, motorer och anläggningsmaskiner är involverade i mycket av det som vi tar för givet varje dag.

CEVT (China Euro Vehicle Technology AB) är ett utvecklings- och innovationscentrum för Geely Group som fokuserar på att hitta smartare sätt att bygga bilar - genom modulär utveckling, genom att tänja på gränserna för virtuell teknik och genom att ta in kunders nya önskemål för att skapa helt nya bilar. CEVT består för närvarande av cirka 2000 personer med kontor på Lindholmen och Trollhättan. CEVT är ett dotterbolag till Zhejiang Geely Holding Group.

Combitech är ett av Sveriges mest framgångsrika konsultbolag för högkvalificerad kompetensförstärkning och helhetsåtaganden. Företaget skapar produkter och tjänster för kunder inom alla tillväxtområden genom att bygga upp konkurrenskraft och lönsamhet. Samtidigt agerar de partner åt myndigheter och institutioner för utveckling av infrastruktur, säkerhet och ett hållbart samhälle där människor kan känna trygghet och framtidstro. De kombinerar Digitalisering, Innovation, Mjukvara, Cyber Security, Fordon, Artificiell Intelligens, Kommunikation, Agila metoder och Ledarskap. 

Devkittens är ett startupbolag med säte på Lindholmen Science Park. De startade på Chalmers C-lab när de fick möjlighet att skapa en gamificationapp för ElectriCity, elbusslinjen som går mellan Lindholmen och Johanneberg. Sedan dess har bolaget skalat upp idén att inkludera all hållbar transport i appen. De har även utvecklat ZeroAtlas, som är en spel- och upptäcktstjänst för hållbara företag. På Lindholmen Connected kommer de att ställa ut och berätta mer om framtida planer.

Zenuity under creation An independent software supplier to the OEM’s of the world. Zenuity is a new entrant in the fast growing global market for autonomous driving software systems. It marks the first time a leading premium car maker has joined forces with a tier one supplier to develop new advanced driver assist systems (ADAS) and autonomous driving (AD) technologies. Zenuity is to become a dedicated long-term partner to vehicle manufacturers.
 

Mer om Dennis Nobelius
195952_volvo_cars_and_autoliv_to_create_joint_venture_for_autonomous_driving_0.jpgDennis Nobelius tvekade inte att säga ja till att leda Volvo Cars och Autolivs nya joint venture på Lindholmen Science Park när han fick frågan.
-Det var nytt och innovativt med säkerhet som bas. Fantastiskt!
Vi fick en pratstund med honom om hur han tänkte när han tackade ja till uppdraget samt om förväntningarna på framtiden.

Läs hela intervjun här

Möten som stimulerar affärer
Lindholmen Connected är en unik möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med företag inom Transport, ICT och Media på Lindholmen Science Park. Vi bjuder in företagsledare, kreatörer, projektledare, entreprenörer, fordonsspecialister m fl. Varje gång inleder en spännande keynote speaker och några företag får samtidigt vara värdar. Därefter blir det nätverksmingel, lunchmacka och värdföretagen får möjlighet att presentera sig. 

Kontakt för frågor eller om intresse att ställa ut
Ann Rinaldo, Lindholmen Science Park AB, 031-764 70 59

Nätverka och interagera - gå med i Lindholmen Connected på LinkedIn

Tidigare nätverksträffar
Vill du veta vilka talare och utställare som varit på Lindholmen Connected?

 

 
Arrangeras av Lindholmen Science Park.