Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Seminarium om framtiden med Copenhagen Institute for Future Studies

Det är förvånansvärt mycket vi vet om framtiden. Utmaningen är timing och att omsätta kunskapen i företagets affärsmodeller eller organisationens planer. Copenhagen Institute for Future Studies (CIFS) bjuder på frukost där de diskuterar framtidens möjligheter och trender.

På seminariet introducerar några färska rapporter och bilder om hur framtiden gestaltar sig och visar den verktygslåda av konkret information och tjänster som CIFS kan erbjuda.

Seminariet riktas till ansvariga för strategiskt arbete i företag och organisationer.

När: Torsdag den 24 april kl. 07:15-09:30
Plats: Visual Arena, Lindholmen Science Park i Göteborg. 
Pris: Kostnadsfritt. Obs begränsat antal platser.

Program
07.15 Frukost, kaffe och mingel
07.30 Introduktion

07.40 Framtiden är nu!
Henrik Persson, Framtidsforskare, CIFS Köpenhamn
”Vinnarna på morgondagens konsumentmarknad blir de som förmår att vara en del av människors dagliga rutin och gör livet lite enklare. Bakom detta står en rad snabba kulturella förändringar, med roten i de senaste årtiondenas teknikutveckling. IT- och teknikföretag har varit de första att påverkas av utvecklingen och nu är omvandlingen i full gång inom andra områden, och då inte minst detaljhandeln. Detta är temat för CIFS In-line Shopping rapport, som tagits fram i samarbete med Ericsson ConsumerLab. Vi presenterar resultaten och diskuterar hur förändringarna kommer att påverka Din bransch och vilka möjligheter de ger.”

08.00 Mingel, frågor och diskussion

08.30 Scener från 2020 - 2030
Per Gyllenspetz, Tech/design futurist, CIFS Göteborg
”Hur ser resandet ut i framtiden? Hur förhåller vi oss till energi och miljö?
Nomadgenerna gör att vi människor vill röra oss och mobilitet kommer alltid att vara viktigt. Bilen uppfyller många av våra nödvändiga behov och drömmar.
Den har utgjort symbolen för framgång, skapat arbete, drivit teknisk och industriell utveckling. Men nu är vi på väg in i ett skifte där idén om vad en bil är förändras
samtidigt som andra saker tar plats i våra liv.

09.00 Mingel, frågor och diskussion
09.30 Slut

Anmäl dig till per@yachtandcar.se senast den 3 april. Begränsat antal platser.

Copenhagen Institute for Future Studies är en oberoende non-profit organisation. CIFS arbetar tvärvetenskapligt och representerar akademisk och professionell kunskap inom ekonomi, politisk vetenskap, etnografi, psykologi, teknik, design, PR och sociologi.
 www.cifs.dk/en