Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Tävling: Svenska gymnasiemästerskapet för uppfinnare

Blixtlåsets regionfinal Väst äger rum tisdag 22 mars på Lindholmen i Göteborg. Tävlingsledningen hälsar alla tävlande och supportrar välkomna till en rafflande tävling där fem lag kommer att gå hem med en guldbiljett till finalen som avgörs på Tekniska museet i Stockholm den 14 april.

Kort och gott kan man säga att Blixtlåset är svenska gymnasiemästerskapet för uppfinnare. Tävlingen äger först rum på regional nivå för att sedan kora en vinnare i finalen som äger rum på Tekniska Museet i Stockholm senare i vår.

Varje lag måste bestå av 2-6 personer och ska under tävlingsdagen kunna presentera en modell eller prototyp. Idén bakom ska vara framsprungen ur gruppens eget arbete och ska presenteras för en jury som består av en blandning av personer från exempelvis näringsliv, universitet och skolvärlden. Fem lag får anmälas per skola, vilket ska göras senast 11 mars.

Juryn består av en blandning av personer från både skola och näringsliv, däribland Henrik Otto, Niklas Lindhardt, Sheila Galt och Anna Heyden. GTG står som arrangör för tävlingen som i år kommer att gå av stapeln på Lindholmen. 

Mer info om tävlingen

Arrangeras av GTG.