Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Vetenskapsfestivalen på Lindholmen Science Park

Den 16-17 april blir Lindholmen Science Park en del av Vetenskapsfestivalen. Temat för festivalen är liv och död. På Visual Arena kommer du kunna uppleva hur man kan använda visualisering för att förklara och kommunicera forskning.

Evenemanget är ett samarbete mellan Chalmers bibliotek, Sahlgrenska akademin, Explaniartist och Lindholmen Science Park.

Program 16 april

12.15 – 13.15 Upplev ett virtuellt obduktionsbord
Patric Ljung, Tekn. Dr., Universitetslektor, Linköpings universitet och Visualiseringscenter C berättar om utvecklingen av världens första virtuella obduktionsbord och tar dig med på en resa in i den mänskliga kroppen.

13.15  15.00 Utställning med visualisering från hela världen
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”.

Program 17 april

12.00 – 14.00 Illustrera liv, död, hopp och rädslor
(hålls på engelska)

Ajibola Omokanye, doktorand vid avdelningen för mikrobiologi och immunologi, Sahlgrenska akademin, leder workshopen “Infection and transmisson: visualizing life, death, hope and fears”. Här kommer du att få delta och hjälpa till att hitta sätt för att illustrera och visualisera liv, död, hopp och rädslor.

14.00  16.00 Utställning med visualisering från hela världen
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”.

Vetenskapsfestivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för skola, allmänhet och forskarsamhället.