Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Återbruk som medel för en fossilfri byggsektor

För att byggbranschen ska vara klimatneutral år 2045 är återbruk av material en viktig del. Kom och lyssna på pilotprojekt i framkant.
närbild på en person i ett byggprojekt med tegel bakom

Sveriges byggbransch har slutit upp bakom Färdplanen för fossilfri konkurrenskraft. Cirkulära affärsmodeller och återbruk är avgörande för att nå färdplanens tuffa mål.  Ta del av pilotprojekt där återbruk är i fokus, samt status i färdplanens arbete.

7.30 Hållbar frukost serveras

8:00 Välkomna & introduktion

8.10 Birgitta Govén, Sveriges Byggindustrier, berättar om status i arbetet med Färdplanen för fossilfri och hållbar konkurrenskraft i Bygg- och anläggningssektorn.

8.30 Fredrika Levén, Chalmersfastigheter och Pernilla Löfås, NCC berättar om projektet Chalmers besökscentrum vid Onsala Rymdobservatorium, där klimatpåverkan ska minimeras genom att maximera projektets återbruk.

8.50 Kasper Guldager Jensen från GXN Architects presenterar Circular House. Circular House är ett bostadsprojekt utanför Aarhus som är byggt på cirkulära principer. Det är också ett demonstrationsprojekt som ger ny kunskap om utmaningar och lösningar inom cirkulärt byggande. (In english)

9.20 Diskussion & avslut

Anmälan

Arrangeras av Dome of Visions och NCC.