Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

100 nya Ericsson-ingenjörer till hjärtat av 5G

Nu rekryterar Ericsson 100 nya ingenjörer till Lindholmen, för att förstärka utvecklingen av 5G-nätet. Arbetet med femte generationens mobilnät, som bland annat ska ge 10 gånger snabbare uppkoppling, kommer att få globalt genomslag och påverka människor i hela världen.
Bild: Ericsson

– På Ericsson Lindholmen finns redan idag världsledande kompetens inom mobil datakommunikation och denna position stärker vi ytterligare genom detta beslut, säger Karl-Johan Killius, Head of Product Development Unit Packet Core.  

Packet Core är det kärnnät som hanterar den mobila datatrafiken. I ena änden av nätet har man master med tillhörande basradiostationer som mobilerna är uppkopplade emot. Dessa är i sin tur uppkopplade mot kärnnätet som i sin tur leder trafiken till internet. Det är utvecklingen av detta kärnnät som utförs och leds från Lindholmen – där man alltså kan säga att Ericsson jobbar med hjärtat av 5G.

karl_johan_killius_800x600.jpg–Vi hoppas och tror att många utvecklare skall se det som en fantastisk möjlighet att kunna vara med och bidra till denna viktiga och spännande teknikutveckling, tillägger Karl-Johan.

Kompetensen Ericsson efterfrågar är framför allt mjukvaruutvecklare - ingenjörer som vill jobba med avancerad och krävande programvaruutveckling. De system som Ericsson utvecklar hanterar miljontals abonnenter och dessutom behöver man göra detta i realtid, vilket ställer ytterligare krav. Kraven på tillgänglighet av systemen är också mycket högt ställda. De måste helt enkelt alltid fungera.

Ännu är man i början av 5e generationens mobilsystem och det finns många nya användningsområden som kommer att växa fram. Dessutom bygger kärnnäten på de senaste molntekologierna - ett område som är under snabb utveckling.
 
Ericsson var med vid etableringen av Lindholmen Science Park för 20 år sedan, men starten för utvecklingen av mobila datasystem går längre tillbaka i tiden.

– På 80-talet påbörjades en utveckling av mobila datasystem här i Göteborg, och genom den utvecklingen byggdes mycket pionjärkompetens inom området. Sedan har den kompetensen vidareutvecklats och förts vidare till nya generationer av ingenjörer, säger Karl-Johan Killius i en intervju i GP.

Läs artikeln i Göteborgs-Posten

Du hittar Ericssons lediga tjänster här