Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

20.000 personer dagligen på Lindholmen Science Park

Det är fortsatt god tillströmning av företag till Lindholmen Science Park. Under det senaste året har antalet företag ökat från 311 till 330 och området befolkas dagligen av 20.000 personer. Nu tar Lindholmen ett steg till med bostäder mitt i området.

Göteborg har idag en Science Park av internationell rang. Lindholmen Science Park har på drygt tio år vuxit upp till att vara ett av de ledande fordonsklustren i världen. Det är också en plats där företag inom IT-branschen fortsätter att växa liksom allt fler film- och mediabolag.

– Göteborg behöver en sådan här mötesplats för ny teknik med tillgång till olika test- och demonstrationsmiljöer. Ett tydligt resultat av den samverkan som sker här är den nya testbanan ASTA  som just nu byggs vid Hällered. De flesta som kommer hit slås av att det är en så internationell och pulserande miljö. Ett bra klimat för utvecklingsföretag helt enkelt. En annan viktig faktor för framgången är närheten till högskolan för både samverkan och tillgång till ny kompetens, säger Anita Bengtson, kommunikationschef på Lindholmen Science Park

Nu tar Lindholmen ett steg till - ska bli en blandad stadsmiljö
Idag håller Lindholmen Science Park på att bli en integrerad del av staden där det förutom alla företag också redan finns en del bostäder och övrig service. Nu tar Lindholmen Science Park nästa steg: Mitt i området kommer det att byggas 400 lägenheter med beräknad byggstart nästa år. Vad många inte känner till är att det på Lindholmen finns 30 restauranger och en av Göteborgs största konferensanläggningar. Om knappt sju månader öppnar dessutom det nybyggda Radisson Blu Riverside Hotel upp med 265 hotellrum.

Statistik Lindholmen Science Park

                                                2012             2011

Antal företag                           330               311           

Antal anställda                 10 800            9 745

Antal studerande               8 200            9 026

Antal boende                      1 000               500           

Summa                              20 000          19 271

För mer information, kontakta

Anita Bengtson, kommunikationschef, Lindholmen Science Park, tel 031-764 70 20, anita.bengtson@lindholmen.se