Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

AI Innovation of Sweden lanserar startup-program

Nu lanserar AI Innovation of Sweden sitt nya startup-program. Syftet med programmet är att stödja startups som vill arbeta mer med AI, att koppla ihop AI-startups med nya partners och investerare samt att accelerera AI-startups genom att integrera dem som fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden, med tillgång till hela erbjudandet av tjänster, infrastruktur och nätverk.

AI Innovation of Sweden lanserar Startup-programmet för att hjälpa till att sätta fart på det svenska AI-ekosystemet. Programmet fokuserar på att hjälpa relevanta svenska startups med kunskap om AI, kontakter som kan hjälpa dem att utvecklas och stöd för att växla upp verksamheten internationellt. 

Att stödja AI-startups är viktigt i sig, men också för samhället som helhet. 

– Startups må vara små till storleken men de spelar en avgörande roll för att skapa tillväxt och innovation i ekonomin. 

– Startups må vara små till storleken men de spelar en avgörande roll för att skapa tillväxt och innovation i ekonomin. Genom att utbilda, koppla samman och matcha AI-startups med rätt aktörer kan vi påskynda tillämpad AI i Sverige och samtidigt skapa unikt värde för våra partners, säger Peter Kurzwelly, Startup Manager på AI Innovation of Sweden. 

Startup-programmet innehåller tre steg innehållande olika erbjudande beroende på företagens mognadsgrad inom AI. 

Det första steget fokuserar på att utbilda startups inom AI och visa dem vad som är möjligt. Detta steg är öppet för alla startups och inkluderar tillgång till onlinekurser, öppna evenemang och workshops samt nätverksträffar och nyheter.

I det andra steget introduceras startups till partners och listas som en AI-startup på AI Innovation of Swedens officiella startup-lista. Här krävs att startups har en tillräcklig mognadsgrad inom AI och en beredskap att skala upp. I detta steg får företagen också tillgång till matchmaking-events med partners och potentiella investerare. 

Utvalda startup-företag kommer att bli inbjudna till att bli fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden. I detta tredje steg ges de en stor möjlighet att växla upp sin verksamhet genom att få tillgång till hela AI Innovation of Swedens erbjudande av tjänster, infrastruktur och nätverk. Det innebär också skräddarsydda matchmaking-events med investerare och andra partners, möjlighet att delta och bidra i projekt av nationellt intresse samt tillgång till AI Innovation of Swedens Data Factory och tillgängliga datasets. 

– Vi är mycket glada över att nu kunna öka vårt arbete för att hjälpa svenska AI-startups och stödja dem i att sprida sina ofta unika lösningar till ett brett spektrum av potentiella partners och samtidigt accelerera applicerad AI, avslutar Peter Kurzwelly.

Läs mer

 

Den 6 maj hålls ett informationsmöte om Startup-programmet. Läs mer här 

 

För mer information:
Peter Kurzwelly
Startup Manager
peter.kurzwelly@ai.se