Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Alla blev vinnare på Lindholmenseglingen

Fräcka båtar i Göta Älv under Lindholmenseglingen

13 sekundmeter, molnigt väder, men uppehåll. Det var förutsättningarna i fredags, när de första deltagarna startade i årets omgång av Lindholmenseglingen. Stämningen var på topp!

Åtta företag och 80 studenter deltog i eventet med mixade lag om tio i varje, där också två skeppare ingick. Båtarna var tre stycken 48-fotare, så kallade X-yachts. Det blev prestigefulla möten, där varje hundradel visade sig vara viktig. Vinnarinstinkten var så hög att två av båtarna kolliderade strax innan lunch. Därefter fortsatte eventet utan tävlingsmoment och lagen fick istället testa på att åka ut med Farr 65:an i Göta Älv.

- Målsättningen med Lindholmenseglingen är främst att skapa mötet mellan studenter och företag, det tycker jag att vi lyckades bra med, säger Stefan Jacobsson, projektledare från Lindholmen Science Park. Det är naturligtvis trist med en kollision och att vi fick avbryta tävlingen, men alla deltagare verkar ändå väldigt nöjda med arrangemanget.

Efter seglingen avslutats hölls ett seglingsseminarium om den spännande katamaran-tävlingen Archipelago Raid. Johan Örtendahl och Fredrik Aurell visade bilder och berättade om sina upplevelser från den extrema tävlingen. Därefter inleddes After Sail på Lindholmspirens restaurang och deltagarna övergick till att mingla med varandra, säkerligen om alla nya erfarenheter från en äventyrlig och händelserik dag.

Studenter och företag i mixade lag i Lindholmenseglingen              Lindholmenseglingen