Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Almi Invest investerar i Bluetest

Almi Företagspartner har under våren etablerat det nya Almi Invest AB. Syftet är att öka tillgången på riskkapital för företag i  företag i expansionsfaser. Nu gör Almi Invest sin första investering i Bluetest, ett Lindholmenföretag som utvecklat en ny teknik för test av trådlösa produkter. Investeringen sker tillsammans med QuieTek, ett ledande Taiwanesiskt testföretag. Tillsammans investerar Almi och QuieTek 4 miljoner kronor.

Bluetest är ett snabbt växande bolag med en patenterad teknik att testa trådlösa produkter. Bluetests teknik används av företag som utvecklar mobiltelefoner och laptops för att optimera viktiga prestanda som upp- och nedlänkshastighet, täckningsområde och batterilivslängd. Tekniken förutspås bli dominerande för tester inom det mycket snabbt växande området trådlösa produkter. Bland Bluetests kunder återfinns idag åtta av de största mobiltillverkarna i världen och tre av de största mobiloperatörerna.

"Bluetests försäljning av testkammare till världsledande tillverkare i Japan, Korea, Taiwan, och USA har under de senaste två åren ökat mycket kraftigt och vi har periodvis fått anstränga oss utöver det vanliga för att hinna leverera i tid. Med de nya delägarna Almi Invest och QuieTek får vi ett välbehövligt finansiellt och tekniskt tillskott för att kunna fortsätta växa snabbt" säger Mats Andersson, VD Bluetest AB.

Om ALMI Invest
ALMI Invest erbjuder riskkapital genom regionala riskkapitalbolag. Investeringar ska ske i företag som kommit igenom etableringsfasen och står inför en expansion. Genom att överbrygga marknadsgapet på finansmarknaden bidrar ALMI Invest till regional och nationell tillväxt. Syftet är att i samarbete med kommersiella aktörer utveckla, förstärka och skapa värdetillväxt i företagen.