Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Älvrummet firar 1 år på Lindholmen!

För ett år sedan flyttade Älvrummet till Lindholmen Science Park. Under firandet den 9-10 november bjuder Älvrummet in på två dagar fyllda av aktiviter.

Älvrummet, som är Älvstranden Utvecklings skyltfönster i Göteborg, firar i dagarna 1 år i sina nya lokaler på Lindholmen Science Park. 

Sedan starten har Älvrummet varit en uppskattad arena för debatter i stadsutvecklingsfrågor och utställningar av förslag och planer, och den plats där medborgare, stadsplanerare och andra intressenter kan ta del av den pågående stadsutvecklingen i Göteborg.

Innan Älvrummet flyttade till Lindholmen Science Park kunde man besöka det på Kanaltorget på andra sidan älven. Och de är nöjda med den nya lokalen;

– Det funkar jättebra. Det här är en helt annan typ av lokal – om den gamla lokalen var en låda så är denna som ett skyltfönster. Vi får många spontana besökare eftersom det är många människor som rör sig i området, och hoppas att vi når både de besökare som kom till oss tidigare och nya personer, säger Maria Karlsson, kommunikationsstrateg på Älvstranden Utveckling.

Under ettårsfirandet är schemat fullt av aktiviteter. Under dagarna bjuds det på föreläsningar om Göteborgs framtida utveckling och byggprojekt, och det hålls en afterwork på temat hållbarhet där man får ta del av biodling i stadsmiljö och hur en lådcykel pool fungerar. 

Man kan också ta del av Älvrummets spännande utställning som bland annat består av den stora modellen över centrala Göteborg som visar pågående och framtida byggprojekt, ta en virtuell åktur med Göteborgs stadslinbana över Göta älv eller bygga framtidens stad med klossar.

På plats finns kunnig personal som gärna berättar om allt som händer i Älvstaden, och svarar på dina frågor. 

– Vi har satt ihop ett program med många olika programpunkter på olika tidpunkter, och hoppas att alla ska kunna hitta något som de tycker är intressant och vill ta del av, berättar Maria.

Läs mer på vartgoteborg.se

Läs mer om programmet här