Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Ansök till Mentorship Programme 2013

Den 31 december är sista ansökningsdag för att delta i Lindholmen Mentorship Programme 2013. Lindholmen Science Park driver mentorprogrammet för att ge företag möjligheter till ytterligare utbyte och samarbete med Chalmers, Göteborgs universitet och IT-universitetet.

Om mentorprogrammet
Lindholmen Mentorship Programme startade 2004 på initativ av Lindholmen Science Park.  Det är ett ettårigt program där hittills totalt 400 studenter och mentorer har deltagit. Nu ger vi 50 studenter och lika många mentorer möjlighet att delta i 2013 års program, vars mål är att skapa ökad samverkan mellan näringsliv och universiteten.

Internationella företag
Företag i hela Göteborgsområdet har möjlighet att delta i Lindholmen Mentorship Programme. Tidigare år har mentorerna kommit från globala företag som IBM, Dassault Systèmes, Ericsson, Volvo Group och Volvo Personvagnar. Studenterna som deltar i programmet går andra året vid IT-universitetet, Chalmers eller Göteborgs universitet.

Så fungerar det
VI rekommenderar att mentorn och studenten träffas minst en timme, varje månad. Som student förväntas du ta ledningen och identifiera dina mål med mentorskapet. Det är viktigt för dig som student att respektera den tid som företaget investerar.

Mentorns roll är mer som en coach - för att hjälpa studenten att utvecklas och bli vad han eller hon vill. Aktiviteter kan omfatta diskussioner, att följa arbetet på plats, nätverkande, rundvisning på företaget och professionella möten. Studentens mål och mentorns resurser får avgöra vad som passar bäst.

Ansökan och mer information »

Studenterna från Göta Studentkår, Chalmers och Göteborgs universitet som hjälper till att organisera mentorsprogrammet.