Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Bättre stadsmiljö med småskalig parkeringsinformation

Många av oss kör runt på en parkeringsplats bara för att efter ett tag konstatera att det faktiskt är fullt. Men tänk om du fick information i tid, så att du kunde se om det fanns lediga platser kvar? Lösningen finns, i form av småskaliga P-infosystem som med trådlös kommunikation räknar bilar och visar information på skyltar. Ett bra exempel på småskaligt P-infosystem sätts snart i drift i det expansiva området på Lindholmen i Göteborg.

Två strategiskt placerade skyltar kommer att visa om det finns lediga platser på en av de större parkeringarna så att man kan välja väg i tid. Det minskar både trafikmängd och miljöpåverkan, samtidigt som man får kontroll på parkeringssituationen och kan styra trafiken dit man vill ha den. 

- Det här visar ju hur ett relativt litet parkeringsledningssystem kan skapa bättre flyt i trafiken, säger Pia Holmin, projektledare. Nu får man veta om det finns lediga platser redan när man kör i Lindholmsallén och samtidigt får man vägledning hur man skall köra för att nå fram till parkeringen.

Projektet på Lindholmen genomförs i samarbete med Focus Neon, som står för leverans av skyltar och detekteringsutrustning. P-infosystemet skall vara i drift under september.


Läs mer här 

Lindholmsallén