Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Bidra till ett innovationslabb för hållbar stadsutveckling

Delta i ett utmaningsdrivet Innovationslabb för hållbar stadsutveckling – en möjlighet för dig att vara aktiv i utvecklingen av Göteborg. På Visual Arena i höst lanseras en möjlighet för dig att vara med att utveckla nya idéer för Göteborgs framtid. Det handlar om en inkluderande, grön och dynamisk storstad som är öppen för världen - Vision Älvstaden.

Du som deltagare får chansen att vara idéspruta i en kreativ process där ni tillsammans i grupper förädlar och testar idéer mot allmänhet, brukare och finansiärer i innovationslabb, en workshopserie, inom tre olika områden:

  • Smarta energisystem
  • Skapa en stad för alla
  • Hållbara livsstilar

Så här går det till:
Syftet är att utveckla idéer och lösningar som kan passa in i vår nya stad. Vi sätter ihop ett team som består av en mångfald av aktörer och synsätt. Idéer och lösningar på utmaningen skall utvecklas i teamet tillsammans med målgruppen – vi kallar det att loopa. 

Detta gör du genom att delta i en workshopserie om 6 tillfällen om vardera 3-4 timmar under hösten samt en slutpresentation. Vi tillämpar en väl beprövad metod för innovation med kompetenta processledare för varje område.

Platsen är Visual Arena Lindholmen.

Läs mer