Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Carmenta ny delägare i Lindholmen Science Park

Den 30 januari undertecknade Carmenta delägarskap i Lindholmen Science Park AB. Engagemanget har en tydlig koppling till forsknings- och utvecklingsprojekt inom Security Arena Lindholmen med kunskapsutbyte mellan akademi och samhälle.

– Sedan flera år finns ett engagemang från Carmenta i de samverkansprojekt som vi initierat inom IT-området och speciellt med inriktning mot samhällssäkerhet. Carmenta förstärker och kompletterar på ett utmärkt vis den ägarstruktur vi redan har, säger Niklas Wahlberg, vd i Lindhomen Science Park.

Carmenta är ett av Sveriges främsta företag inom geografiska informationssystem, GIS. Bolaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Paris.

Björn Berndtsson, VD för Carmenta Group– Carmentas verksamhet har mycket gemensamt med den forskning och utveckling som sker inom Lindholmen Science Park. Våra investeringar omfattar bland annat IT-lösningar inom samhällssäkerhet. Det är därför naturligt för Carmenta att gå in som delägare, säger Björn Berndtsson, VD för Carmenta Group.

Carmenta blir partner i Lindholmen Science Park tillsammans med Ericsson, Chalmers, Göteborgs stad, Göteborgs universitet, Telenor, Saab AB, Volvo Group, BRG, Volvo Cars, ÅF, Semcon, Cybercom, Sigma, Consat, Norconsult, Bluetest och Aktiviteten AB.

För mer information, kontakta gärna:

- Niklas Wahlberg, vd Lindholmen Science Park, niklas.wahlberg@lindholmen.se, telefon 031-764 70 60, www.lindholmen.se

- Björn Berndtsson, vd Carmenta Group, bjorn.berndtsson@carmenta.com, telefon 0707-706660, www.carmenta.com