conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Nyheter

CEVT går in i startup-acceleratorn MobilityXlab

11 december 2017
Lindholmen Science Parks VD Niklas Wahlberg och MobilityXlabs programansvariga Katarina Brud tillsammans med CEVT Innovation SVP Didier Schrieber och CEVTs VD Mats Fagerhag
CEVT AB – China Euro Vehicle Technology – Kinesiska Geelys svenska utvecklingsbolag för fordonsjättens innovationssatsningar går nu med i det nystartade MobilityXlab på Lindholmen Science Park. - Tillsammans med bolagen som startade MobilityXlab är jag säker på att vi kan åstadkomma fantastiska innovativa framsteg, säger CEVTs VD Mats Fägerhag.

MobilityXlab lanserades så sent som den 3e oktober i år, med syfte att bli ett innovationslabb för de teknikbolag som till början gått in i labbet. Ericsson, Volvo PV, Volvo AB, Zenuity och Autoliv var de första som gick in i MobilityXlab. I ett pressmeddelande berättar nu CEVT att de också går med som en del i Geelys satsning på CEVT och Lindholmen Science Park som innovationscentrum för Geely-gruppen.

-Vi har fått en flygande start, och nu hoppas vi att få ytterligare lyftkraft när CEVT också går med i labbet, säger Katarina Brud, programansvarig för MobilityXlab på Lindholmen Science Park.

-CEVT har under året som gått fått ett ökat ansvar från Geelys koncernledning att bli ett världsledande innovationscentrum. Det är inte av en slump vi är lokaliserade här på Lindholmen i ett kreativt kluster. Med MobilityXlab ser vi en möjlighet att hitta samverkan både med andra partners och mindre innovationsbolag i en metodisk form som kan ge synergier, framförallt inom områden som elektrifiering och connectivity. Startup-verkamheten inom MobilityXlab är något som vi ser fram emot att arbeta med, det är ofta där de riktigt stora innovationerna och nya företagen skapas, säger Didier Schreiber  ansvarig för CEVTs nybildade riktade innovationsgrupp. 

Partnerskapet i MobilityXlab är nu formellt godkänt av MobilityXlabs styrelse och CEVT är fullvärdig medlem sedan den 4 december. 

MobilityXlab stöttas finansiellt av Vinnova och Västra Götalandsregionen.
 

För mer information:

CEVT: Stefan.lundin@cevt.se +46-721-843598

MobilityXlab: katarina@mobilityxlab.com +46 31 7647029

CEVT

MobilityXlab