Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Chalmers ingenjörsutbildning prisas

Civilingenjörsutbildningen i maskinteknik på Chalmers belönas med Årets Teknikutbildning Högskola 2012. Utöver ära får civilingenjörsutbildningen i maskinteknik på Chalmers 1 miljon kronor för att ytterligare utveckla sitt samarbete med näringslivet samt 500 000 kronor till stipendier för studenterna.

Utbildningen får priset på grund av sin vilja och kraft till ständiga förbättringar. Juryns fullständiga motivering lyder:

Chalmers civilingenjörsutbildning i maskinteknik siktar på att bli bäst, inte bara i Sverige utan i världen. Med en examen från detta program får unga ingenjörer en mycket bra start på en framgångsrik karriär i näringslivet. Man har även lyckats engagera många företag i både utveckling och utförande av utbildningen på ett föredömligt sätt. Därför är maskinteknikprogrammet på Chalmers en flaggskeppsutbildning i dess rätta bemärkelse – stor, stark och med vilja och kraft till ständiga förbättringar.

Årets Teknikutbildning är ett initiativ från Teknikföretagen. Satsningen började våren 2004 och pågår till 2013 i syfte att lyfta teknikämnet och teknikundervisningen. Varje år belönas ett antal grundskolor, program med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning på gymnasieskolan samt ett högskoleprogram.

Läs hela pressmeddelandet på mynewsdesk.se »