Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Co-working på Lindholmen

Vill du arbeta på Lindholmen Science Park-området och samtidigt tillhöra en gemenskap av andra mindre företag eller entreprenörer? Då tipsar vi om de ständigt växande möjligheterna till co-working.

I Brygghuset ett stenkast från färjeläget vid Lindholmspiren erbjuds konceptet Spaces. Det är Husvärden som är fastighetsägare och företaget International Workplace Group som står bakom Spaces som finns på 400 ställen i hela världen.

Patrik Ölvebäck är country manager för Spaces i Sverige och säger så här om varför de valde Lindholmen som första svenska kontor:
– Vi har länge haft ögonen på Lindholmen men vågade inte riktigt ta chansen när de första husen längs kajen byggdes. När Brygghuset blev aktuellt slog vi till och nu känner vi oss helt säkra. Läget är fantastiskt.

Spaces erbjuder både fasta kontorsrum och co-working med mycket utrymme för socialt nätverkande samt ett café.

En gångbro bort från Brygghuset ligger Castellums co-workingkoncept Bo Blenda. Företag kan hyra en eller flera fasta platser och i erbjudandet ingår nätverk, mötesrum och allt som ett
företag kan tänkas behöva.

– Vår målgrupp är alla företag som ”måste finnas på Lindholmen” för närheten till fordons- och techbranschen men som kanske är för små eller nystartade för egna lokaler. Vi har också stora företag som ser som viktigt att finnas representerade med kontor här för närheten till klustret, säger David Holmdahl, kommersiell förvaltare på Castellum.

Enligt David Holmdahl är co-working stort och på väg att bli ännu större.
– Vi har bara sett början.

Den 1 september etablerar sig ytterligare en aktör på området då United Spaces slår upp portarna till co-working i Uni3 by Geely.

Yvonne Sörensen, vd på United Spaces, instämmer med David Holmdahl om att co-working växer.
– Trenden är att även större företag börjar titta på co-working. Man söker flexibiliteten i kontrakten och många har under pandemin upplevt att man betalar för stora kontor som stått tomma. Största efterfrågan är dock på eget kontor. Om man är 20 personer i företaget hyr man ett kontor med tio skrivbord och tio flexplatser. Sedan delar man på gemensamma utrymmen.

United Spaces erbjuder olika former av medlemskap i en nyinredd miljö med en inredning som är en kombination av framtid, teknik och naturmaterial samt många möjligheter till gemenskap
och nätverk.

Ytterligare möjligheter till co-working finns på Lindholmen Dockside på Regnbågsgatan. För mindre företag inom film och dataspel finns ett kluster hos Gothenburg Film Studios på Polstjärnegatan. Och i Lindholmen Science Parks huvudbyggnad finns ett kontorshotell för företag som vill befinna sig mitt i navet för innovationsmiljön.

Och håll ögonen öppna – mer co-working och miljöer för startups är på gång!

Är du intresserad av co-working på Lindholmen, läs mer:

Saknar du någon i listan, hör av dig till oss på info@lindholmen.se