Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Det uppkopplade samhället i fokus på mjukvarukonferens

Allt fler saker omkring oss får en inbyggd intelligens och kopplas upp mot nätet. Hela vårt samhälle kopplas ihop och kopplas upp. På Lindholmen Software Development Day den 16 oktober kommer forskare och talare från näringslivet att ge sin syn på framtidens mjukvaruutveckling. Vilka möjligheter och faror uppkommer i det uppkopplade samhället?

Mjukvara blir en allt mer drivande kraft i utvecklingen av många branscher och konferensen spänner över flera ämnesområden från spelutveckling och wearables till e-hälsa. En av talarna är Troed Sångberg från Sony som kommer att ta med publiken på en resa i mänsklig innovation, under rubriken ”Going beyond smartphones”.

Lindholmen Software Development Day är en öppen mötesplats för branschöverskridande utbyte av kunskap inom mjukvaruutveckling. Vi vill bidra till innovationer, nya samarbeten och företag inom mjukvaruutveckling samt att stärka den svenska IT-branschen.

– Västsverige är en viktig ICT-region nationellt. Här finns över 26 000 IT-specialister och mer än 5000 IT-företag. Software Development Day blir en naturlig mötesplats för alla aktörer som på något sätt arbetar med mjukvara. Det stärker branschen och det stärker Sverige, säger Erik Behm på Business Region Göteborg, som också sitter i programgruppen för konferensen.

Press och media välkomnas att delta på konferensen. Anmäl dig till Simon Ungman, pressansvarig, Lindholmen Science Park, 031-764 70 21, simon.ungman@lindholmen.se

Se hela programmet för Software Development Day 2014

 

Kort om Lindholmen Software Development Day

Konferensen arrangeras för tionde året i rad och här möts näringsliv, akademi och samhälle för att utbyta kunskap och nätverka. Vi erbjuder banbrytande seminarier inom mjukvaruutveckling som lyfter fram trender och den senaste forskningen. Målet är att öka interaktioner mellan branscher, mellan de många aktörerna och skapa förutsättningar för innovation inom IT. På konferensen deltar både forskare, utvecklare, innovatörer, inspiratörer, entreprenörer, affärsutvecklare och studenter. Inom ramen för konferensen hålls även en utställning där framstående och innovativa IT-företag ställer ut.

Lindholmen Software Development Day är ett samarbete mellan Ericsson, Chalmers, Göteborgs universitet, Volvo Cars, Volvo Group, Cybercom, Knowit, Ascom, Swedsoft, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park.

Mer information om Software Development Day »