Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Diskuterade vägar till hållbara transporter

Hållbara transporterEtt bra sätt att träffas för diskussion och utbyte av erfarenheter. Det påpekade flera av deltagarna när Lindholmen Science Park var värd för ett seminarium om hållbara transporter.

Seminariet riktade sig till riksdagsledamöter och andra med intresse för området hållbara transporter. Det var riksdagsledamoten Eva Selin Lindgren som tagit initiativet till träffen. Kommunalrådet Jan Hallberg hälsade välkommen och anknöt till den senaste tidens positiva signaler och händelser kring trafiklösningarna i Göteborg. Inte minst när det gäller möjligheterna till finansiering via brukaravgifter.

Föredragshållare vid seminariet var Johan Woxenius, professor i sjöfartens transportekonomi och logistik och transportekonomi på Handelshögskolan i Göteborg och Björn Malbert, professor i uthålligt stadsbyggande på Chalmers samt Jan Gustafsson från Vägverket Väst, som är ansvarig för kollektivtrafikprojektet K2020.

Seminariet avslutades med en paneldebatt och frågestund där också representanter för Banverket, SGI, fordonsindustrin, Västsvenska Industri- och Handelskammaren samt Lindholmen Science Parks VD, Niklas Wahlberg, deltog.