Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Elbilspool nu invigd på Lindholmen

Elbilspoolsinvigning

I fredags öppnade världens första kompletta elbilspool på Lindholmen Science Park. Infrastrukturminister Åsa Torstensson invigde genom att köra en elbil mellan järnvägsstationen och Lindholmen. Väl framme avtäckte hon de nya laddningsstationerna och talade om den stora tillväxtpotentialen för elbilar.
- Nu kan var och en pröva sig fram, sa Åsa Torstensson, infrastrukturminister. Det här är oerhört intressant. Nästa steg är att bygga ut infrastrukturen för elbilar.


I mars 2009 startade företaget Move About sin pilotstudie för en elbilspool på Lindholmen Science Park. Nu finns det fem bilar av modellen Think som företag kan hyra per månad och låta sina anställda köra. Testpiloterna har utvärderat verksamheten och gett övervägande positiva omdömen. På grund av det ökade intresset och planer kring utökning ska fler företag få möjlighet att ansluta sig till hösten.
- Företagen är en lämplig målgrupp att komma igång med, poolkonceptet passar dem bra. För säljare som gör kundbesök i regionen ett par gånger i veckan är det mer kostnadseffektivt med bilpoolen än med tjänstebil, sa Ulf Jakobsson, VD på Move About.