Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

En ny arena för visualisering

Visualisering Lindholmen Visual Arena blir det senaste tillskottet på Lindholmen Science Park och en gemensam plattform för det visuella klustret i Västsverige. I början av 2012 ska allt stå klart.

-Vi ser hur det släpper på område efter område, hur allt fler branscher ser nyttan av den moderna visualiseringstekniken, hur resurssparande den är, hur den sparar både pengar och miljö. Visualisering är ingen egen bransch utan verktyg för många branscher.
Det säger Andreas Göthberg, chef för Center of Visualization Göteborg, ett av två projekt under Business Region Göteborgs affärsområde IT, som syftar till att stimulera tillväxt inom digital visualisering. Projektet drivs i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och lokala företag. Sedan 2007 är CVG en av två nationella mötesplatser för visualisering.

Arenan på Lindholmen Science Park ska bli en miljö i världsklass som erbjuder akademi, näringsliv och offentlig sektor gemensam infrastruktur för visualiseringsteknik. Den ligger i Lindholmen Science Parks huvudbyggnad på Lindholmspiren.

Det kommer att bli en öppen spontan mötesplats, där många jobb kan komma att skapas genom kvalificerade visualiseringsverktyg, till exempel 3D-teknik, en modern studio, avancerad displayteknik, sensorteknik, lab, showroom för medlemsföretagen och arbetsplatser.
-Här blir det till exempel möjligt att genom 3D-upplevelser ge realistiska bilder av hur stora planerade samhällsprojekt som Västlänken och Centrala Älvstaden, kan se ut i verkligheten, säger Andreas Göthberg.

Göteborg Stad satsar 15 miljoner kronor under fem år för att bygga upp den storskaliga visuella arenan.

Läs artikeln i sin helhet
Skribent: Gösta Löfström, Västsveriges Affärstidning