Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

En revolutionerande idé vann första pris i Venture Cup

Venture Cup, som ligger i Lindholmen Science Parks område, är Sveriges ledande affärsplanstävling. Tävlingen ger människors idéer möjlighet att utvecklas till framtidens företag.


En patentsökt metod för att tillverka aluminium som lyser i mörker, vilken resulterar i en mycket kostnadseffektiv tillverkningsprocess, där slutprodukten bland annat förväntas utmana en global marknad av brand- och utrymningsskyltar. Den affärsidén belönades med förstapris och 200 000 kronor då Venture Cup Väst höll sin regionfinal.


Ytterliggare priser delades ut inför en stor publik på Lindholmen Conference Centre. Andrapriset gick till Halmstadföretaget Virtual Trainer med produkten en virtuell instruktör i form av en pekskärm där man på ett användarvänligt sätt får tillgång till hundratals innovativa och pedagogiska instruktionsfilmer. Det tredje priset gick till ChocoWinS som erbjuder en ny energieffektiv processlösning för att producera choklad av hög kvalité och som ersätter den energikrävande värmebehandling som tidigare krävts.


För att läsa mer om priser som delades ut, läs hela pressmeddelandet>>