Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

"En startpunkt för ett mer innovativt Sverige"

Näringsminister Mikael Damberg talade om Göteborg och Lindholmen som ett av "lokomotiven för Sverige" när det nya huvudkontoret för RISE - Research Institutes of Sweden - officiellt invigdes på Lindholmen Science Park. -Idag pratar alla om spjutspetsen som finns här.
Pia Sandvik, vd RISE, näringsminister Mikael Damberg och Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Bild: Jonas Lindstedt, GP

-Det här är det starkaste industrilänet i Sverige, även kopplat till testbädd, inte minst på fordonssidan, sa näringsministern.

-Det är viktigt att vi i Sverige gör tester i verkliga, levande miljöer - detta gör oss otroligt attraktiva internationellt sett. Det skapar nya produkter och tjänster, öppnar upp för exportmöjligheter och nya arbetstillfällen - och RISE är en del av detta.

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborgs kommun, kommenterade också vikten av etableringen på Lindholmen.

-Fordonsklustret i regionen är världsledande. Så en stark innovationsstad och en stark innovationsaktör är en 'perfect match' och kan generera en mångfald av nya satsningar.

Invigningen skedde under RISE Innovationsdag på och Pia Sandvik, vd för RISE, pratade engagerat om möjligheterna. 

-Här finns ett starkt industriellt kluster, inom en industri som befinner sig i stormens öga – där förändringarna verkligen händer på alla sätt! Olika utvecklinslinjer möter varandra, traditionell fordonsindustri möter företag som kommer från en digital bakgrund. Det gör att det händer så mycket här, det finns en stark utvecklingsmotor och kompetens. 

-Det regionala stödet har också varit starkt. Jag kan verkligen känna den uppslutning som finns här. Det är en miljö för en testarena, därför att viljan finns. Man märker att aktörerna kan samlas snabbt och diskutera vad vi kan göra tillsammans. 

Läs mer om RISE invigning:

Regeringskansliet

Göteborgs-Posten

Borås Tidning

Läs mer om RISE