Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Enterprise arkitekt - ny expertutbildning på IT-universitetet

Hösten 2011 startar en ny utbildning på Lindholmen för den som arbetar, eller vill arbeta, med arkitekturfrågor på övergripande nivå. Institutionen för tillämpad IT är först i Skandinavien med att erbjuda denna typ av expertutbildning för rollen som Enterprise arkitekt.


Expertutbildningen ger en heltäckande utbildning i teorier, principer, metodik och tillämpning för enterprise arkitektur med syfte att utveckla den nödvändiga kompetensen för rollen som enterprise arkitekt. I utbildningen står arkitekturella effekter i centrum för frågor kring design, värdering och ledning. En viktig del i utbildningen är att arbeta med metodutveckling för områden som saknas eller är otillräckliga i dagens ansatser.


Utbildningen omfattar 45 högskolepoäng och startar 1 september 2011. Utbildningen ligger i anslutning till Lindholmen Science Park och ges på halvfart enligt den framgångsrika modell som utvecklats på IT-universitetet för just yrkesverksamma som målgrupp. Förkunskapskraven är antingen 7 års yrkeserfarenhet av förändrings-/utvecklingsarbete eller en kandidatexamen.


Mer information om utbildningen återfinns på www.ait.gu.se/enterprise_arkitekt.
Anmälningsinformation och anmälningsblankett hittas på www.ait.gu.se/enterprise_arkitekt/anmalan-och-information/