Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Entreprenör från Chalmers Innovation en av Sveriges mest intressanta

Per HulthénDen 1:e december listades Sveriges 100 mest inspirerande entreprenörer. Tvåa på listan kom Per Hulthén, VD på LumenRadio vid Chalmers Innovation. 

Listan som visar på nyskapande unga entreprenörer över hela Sverige sammanställs årligen av Sveriges största karriärcommunity, Shortcut. Den enda som lyckades bättre än Per Hulthén var Spotifys grundare Daniel Ek. Att Per slutade på en andraplats i den här tävlingen kan inte ses som något annat än en helt klart hedervärd insats.

- Det som är extra roligt med att det är just Per som tar hem det här priset är för att han är en serieentreprenör hos oss på Chalmers Innovation, säger Olle Stenberg, VD på Chalmers Innovation. Per grundade nämligen redan 2002 bolaget Illuminate Labs i samarbete med oss på Chalmers Innovation vilka idag är marknadsledande inom sin nisch. Att Per valt att komma tillbaka med sin nya idé LumenRadio visar att han ser ett stort mervärde av att arbeta tillsammans med oss.

För ytterligare information kontakta:
Per Hulthén, VD på LumenRadio, telefon: 0708-86 08 18
E-post: per.hulten@lumenradio.com, www.lumenradio.com

Olle Stenberg, VD på Chalmers Innovation, 031-772 8047
E-post: olle.stenberg@chalmersinnovation.com, www.chalmersinnovation.com

Mer om Lumen Radio
LumenRadio utvecklar och marknadsför teknologi för trådlös ljusstyrning. Deras produkter är mer kostnadseffektiva än trådbaserade och konkurrerande trådlösa produkter och har en unik lösning för skalbarhet och samexistens med andra trådlösa teknologier. LumenRadio ägs bland annat av Chalmers Innovation.

Mer om Chalmers Innovation
Sedan starten 1999 har Chalmers Innovation till årsskiftet 2008/09 varit med och startat 89 företag som gemensamt under 2008 visade en total omsättning på 329 miljoner kronor. Tillsammans har det i dessa bolag investerats mer än 1 miljard kronor ackumulerat över åren. Dessa resultat gör att Chalmers Innovation idag är Sveriges ledande idéinvesterare och företagsinkubator.