Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Europas bäst designade bar ligger på Lindholmen!

På Radisson Blu Riverside Hotels restaurang Cuckoo’s Nest möter Göteborg världen i en annorlunda mix med inslag från bland annat filmens fantastiska värld. Enligt designern själv, Erik Nissen Johansen, någonstans i gränslandet mellan genialitet och galenskap.

Kanske var det just  detta som föll juryn i smaken när de utsåg Cuckoo’s Nest till den bäst designade baren på European Hotel Design Awards 2013 i London. 

- För ett år sedan satt vi och provdukade med porslin i byggbaracken, varje liten detalj var viktig. Nu är vi i London, där vi inte bara gick till final med Europas främsta designbarer utan också vann - det känns häftigt! All planering, precision och hårt arbete har lönat sig. Att samarbeta med en arkitektbyrå som Stylt, där idéer och kreativitet flödar, har varit mycket inspirerande, säger Malin Franck, General Manager. 

Restaurangkonceptet bakom Cuckoo’s Nest bygger på att visa det sanna Göteborg och passar alla smaker och tidpunkter. The Cuckoo’s Nest ligger tre steg från kajkanten i nya Radisson Blu Riverside Hotel. Här möts Göteborg och världen över goda plockmenyer i olika storlekar, fisk och skaldjur eller godbitar från grillen. 

Designern Erik Nissen Johansen har skapat Cuckoo’s Nest-konceptet tillsammans med sitt team på designbyrån Stylt Trampoli. För Erik Nissen blev konceptet ganska snart självklart – något i gränslandet mellan genialitet och galenskap. 

- Vi ville skapa en mötesplats för alla innovatörer, nördar och snillen som befolkar Lindholmen Science Park, säger Erik Nissen Johansen. Vetenskapliga upptäckter och uppfinningar inträffar ofta i gränslandet mellan genialitet och galenskap. Detta gränsland var ett givet tema för vårt arbete.

Byrån har skapat flera stora hotell och restauranger runtom i världen och är kända för att arbeta med storytelling. Inredningen är som hämtad från en film, i detta fall A Beautiful Mind. Inspiration till Cuckoo’s Nest kommer från den lokala omgivningen, men också från annorlunda inslag som gamla engelska bibliotek, svenska klassrum eller laboratoriemiljöer, allt för att uppmuntra gästerna till kreativa tankar och nya idéer. Flera stora aktörer som Volvo, Ericsson and Chalmers har bidragit med idéer och föremål som blivit en del av inredningen.

Radisson Blu Riverside och Cuckoo’s Nest är numera den självklara mötesplatsen för så väl hotellgäster som Göteborgare. Lindholmen är Göteborgs gamla varvsområde som blivit ett trendigt bostadsområde och en världsledande arena för forskning, innovation och utbildning inom ny teknik och kommunikation. Här, vid Lindholmen Science Park, har Radisson Blu skapat en restaurang, bar och mötesplats för visionärer och drömmare, kreatörer och tvärtomtänkare, innovatörer och möjlighetsmänniskor – för alla som vill träffa likasinnade. European Hotel Design Awards firar varje år enastående hotelldesign och arkitektur och hedrar branschens ledande arkitekter och designers.

De nominerade bidragen återfinns i 13 kategorier och utses av en expertpanel. Vinnarna tillkännagavs vid en stor prisutdelningsceremoni på Park Plaza Westminster Bridge i London tisdagen den 19 november.