Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Europas bästa hotellbar ligger på Lindholmen

Cuckoo's Nest fick priset som ”Bästa hotellbar” under den färgsprakande årliga galan European Hospitality Awards. Cuckoo’s Nest beskrivs bäst som en restaurang, bar och mötesplats på gränsen mellan genialitet och galenskap. Restaurangen ligger i Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg, beläget tre steg från kajkanten i det snabbväxande området Lindholmen Science Park.
Cuckoo’s Nest, Radisson Blu Riverside Hotel, Lindholmen

Detta är andra gången på kort tid som Cuckoo’s Nest nytänkande atmosfär och design uppmärksammas i internationella sammanhang. Förra året fick restaurangen ta emot priset European Hotel Design Awards inom kategorin ”Europas bäst designade bar”, och i fredags togs priset som”Bästa hotellbar” emot under den färgsprakande galan European Hospitality Awards. Juryn motiverade valet genom att säga att de var imponerade av hur Cuckoo’s Nest hämtat inspiration från sin omgivning och skapat en destination för både gäster och lokalbefolkning. De lyfte fram viljan att ta risk, att våga utmana traditionella hotellbarer genom att skapa en mötesplats som avviker från normen.

- Jag är så otroligt stolt över att ha vunnit denna prestigefyllda tävling. Vi tävlar tillsammans med toppskiktet i hotell- och restaurangvärlden, så det är verkligen en ära. Vårt koncept är verkligen unikt, genuint och något som vi är stolta över, säger Malin Franck, General Manager på Radisson Blu Riverside Hotel.

Ambitionen med Cuckoo’s Nest har hela tiden varit att skapa en unik mötesplats vid bryggkanten på Lindholmen – en plats som har blivit en symbol för framtidsvisioner. Området rymmer en samverkan och samhörighet mellan näringsliv och universitet på ett modernt och nyskapande sätt, och detta är något som Cuckoo’s Nest vill vara en del av. Resturangens interiör blandar inslag från vetenskapslabb med en känsla av ett gammalt bibliotek, och tanken är att upplevelsen ska vara rolig, spännande och unik.

- Utan mina kollegors hårda arbete hade restaurangen och baren inte varit fulländad. Att vinna två priser på så kort tid känns fantastiskt, och jag vill tillägna segern till alla som arbetar för att bidra till Cuckoo’s Nests unika atmosfär, säger Malin Franck.

European Hospitality Award delas årligen ut i 14 prestigefyllda katogorier och de slutgiltiga vinnarna väljs omsorgsfullt ut av en namnkunnig jury bestående av branschveteraner från hela Europa. Att vinna priset visar således inte enbart att det aktuella hotellet är bland de bästa i branschen – det är även en tydligt erkännande från branschkollegor.