Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Filmbranschen allt starkare i Göteborg

Gothenburg Film Studios
Kommissarie Winter är inget undantag. Göteborg kommer att synas mycket mer på  film och tv framöver. Det är i alla fall vad många i branschen utgår ifrån när de satsar stort i ett gemensamt filmkluster. Nu går stadens största uthyrare av inspelningsteknik ihop för att samla resurserna på Lindholmen.Det är LiteGrip och Camera Center som väljer att möta framtidens utmaningar tillsammans. Utrustningen och kompetensen som tidigare var spridd mellan stadens södra och norra delar kommer istället att finnas samlad hos Camera Center på Lindholmen, där huvuddelen av filmföretagen redan håller hus under det gemensamma namnet Gothenburg Film Studios.

– Det här gör det ännu enklare för filmproducenter att välja Göteborg som inspelningsplats. Nu kan vi erbjuda ett större utbud av digital film- och videoutrustning, ge bättre service och snabbare leveranser. Vi är övertygade om att det är rätt väg att gå nu när filmbranschen i Göteborg är inne i en så expansiv fas, säger Paul Blomgren, vd på Camera Center och Gothenburg Film Studios.

Hos Gothenburg Film Studios på Lindholmen samverkar ett 20-tal lokala företag inom filmbranschen och erbjuder allt som behövs för en filminspelning. Här kan filmproducenter hyra inspelningsstudios, teknik, fordon, kontorsplatser, kostym och mycket annat, samt köpa tjänster inom bland annat efterbearbetning av bild och ljud, digitala effekter, tillverkning av rekvisita och pyroteknik.

Camera Center/Light Center är en professionell uthyrare av digital film- och videoutrustning, samt ljus, grip och fordon. Företaget levererar kompletta utrustningspaket för filmbranschen.