Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Fler företag flyttar till Lindholmen

Snart är huvudbyggnaden på Lindholmen Science Park helt uthyrd. Under våren 2012 har fastighetsägaren Älvstranden Utveckling tecknat nya hyresavtal om sammanlagt 8 300 kvm. Några av de nytecknade företagen som flyttar in i huvudbyggnaden är HiQ Göteborg AB, Berge Consulting AB och Volvo Defence.

På Lindholmen Science Park utvecklas nya affärsidéer i en rasande takt där möten mellan näringsliv, samhälle och akademi är själva grundtanken. Visual Arena Lindholmen öppnade i huvudbyggnaden i mars. Det är en högteknologisk visualiseringsmiljö som ska hjälpa forskare, företag och samhällsaktörer att förstå hur visualisering kan användas för design, innovation och utveckling.

Företaget Berge Consulting, som levererar design- och visualiseringtjänster, flyttar i september in i samma fastighet och ser redan fördelarna med Visual Arena Lindholmen och kopplingen till studenter och näringsliv.

- Vi flyttar till Lindholmen på grund av läget, de nätverk och kunder som finns här och närheten till havet. På Lindholmen ser vi en framtid att växa, säger Carl Berge, VD på Berge.

Göteborgs mest expansiva område
På Lindholmen Science Park finns idag 311 företag med circa 10 000 anställda inom fokusområdena transport, IT och media. Varje dag kommer det 19 000 människor hit för att arbeta eller studera. Expansionen fortsätter även under 2012, med bland annat byggandet av Radisson Blu Riverside Hotel, ett nytt parkeringshus, nya kontorslokaler och planer för bostäder. Målet är att 30 000 människor ska arbeta, studera eller bo på Lindholmen år 2020.