Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Fortsatt tillväxt på Lindholmen Science Park - där science möter business

Området Lindholmen Science ParkFler och fler teknikföretag söker sig till Lindholmen Science Park där samspelet mellan näringsliv, samhälle och akademi är en av områdets stora fördelar. På Lindholmen pågår det ständigt seminarier och konferenser och hela området är en testmiljö för ny teknik.

Årets statistik visar att det varje dag kommer 18 700 personer till Lindholmen, jämnt fördelat mellan medarbetare i företagen och studerande. Det är en kraftig ökning med 700 personer sedan 2010.

Antalet företag har det senaste året ökat från 250 till 311, inklusive 36 serviceföretag. Många känner nog inte till att Lindholmen idag har över 25 restauranger inom gångavstånd. 

Flera stora byggprojekt pågår just nu på Lindholmen:

  • Ett helt nytt bostadskvarter byggs vid Lindholmsallén/Karlavagnsgatan där inflyttning i första etappen redan är i full gång.
  • Göteborgs mest vattennära hotell, Radisson Blu Hotel Göteborg växer nu upp på höjden och kommer att stå klart våren 2013.
  • Parkeringshus byggs vid hotellet och konferensanläggningen på Lindholmspiren. P-huset ska vara färdigbyggt till nästa sommar. 
  • Eklandia Fastighets AB startar nu byggnationen av ett nytt kontorshus på Theres Svenssons gata 7.


Läs mer om pågående byggprojekt här