Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Från Lindholmen Science Park till Volvokoncernen

Efter 13 spännande år på Lindholmen Science Park är det nu dags för Niklas Wahlberg att lämna vd-stolen för att ta sig an nya utmaningar inom Volvokoncernen. –Det är fantastiskt vad jag har fått vara med om under dessa år, säger Niklas.
Niklas Wahlberg, Lindholmen Science Park

Mycket har hänt under Niklas Wahlbergs år på Lindholmen Science Park. Han började 2005 och 2007 axlade han vd-rollen.

-När jag började var Lindholmen en asfaltsdjungel och kanske 5000 personer jobbade här, mestadels på Ericsson och Chalmers. Nu är ca 24000 personer verksamma här, i allt från skolor och storbolag till start-ups och restauranger, i en miljö som verkligen sprudlar av energi och idéer, säger Niklas.

-Det som började som ett lokalt initiativ har under åren utvecklats väldigt tydligt till en nationell resurs och angelägenhet som bygger på samverkan, understryker Niklas.

-Ett lysande exempel är ju den nya svenska samverkansmiljön för artificiell intelligens (AI) som ska etableras på Lindholmen Science Park.

Niklas nya roll inom Volvokoncernen är som VP för ’Societal challenges and solutions’ inom CTO office.

- Jag hoppas kunna dra nytta av mina erfarenheter och fortsätta bygga satsningar framåt för framtidens mobilitet. Relationen med Lindholmen kommer självklart att bestå, både professionellt och emotionellt, avslutar Niklas.

Rekryteringsprocessen för en ny vd är i full gång och tills vidare går Maria Hedlund, tidigare vice vd, in i rollen som tillförordnad vd.

webb_maria_o_niklas.jpg

Maria Hedlund och Niklas Wahlberg.