Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Från varvsindustri till Science Park

Historien om Lindholmen Science Park är berättelsen om hur det krisdrabbade varvsområdet Lindholmen blev till Göteborgs, och ett av Europas, mest dynamiska och kunskapsintensiva ekosystem. Läs mer i boken "Lindholmen Science Park - en historia om framtiden".

När den svenska varvsindustrin på ett dramatiskt sätt försvann för 40 år sedan och 10 000-tals anställda därmed förlorade jobbet såg det mörkt ut för Göteborg. Ingen kunde då riktigt föreställa sig vad som skulle komma istället. Ingen förutsåg att Lindholmens ödsliga varvsområde så småningom skulle bli en av stadens mest attraktiva platser och ett nationellt viktigt centrum för utveckling, samarbete och förverkligande av just nya idéer. 

Men så småningom väcktes en spännande tanke. Kanske kunde man här skapa en arena där företag, forskare och offentliga verksamheter kunde samarbeta kring nya innovationer för att stärka Göteborgs konkurrenskraft? Varven var en svunnen epok. Framtidens stad skulle byggas på helt andra näringar, som transporter, media och informationsteknologi. Idén om Lindholmen Science Park var född.

I boken berättas om hur det gick till när de tomma kajerna fick nytt liv. Om stora framtidsvisioner och djärva beslut. Om hur ett lokalt initiativ blev en inspirerande motor för svensk innovationskraft. Och om människorna som gjorde det möjligt. 

 

Läs boken "Lindholmen Science Park - en historia om framtiden

Läs mer om Lindholmens historia här