Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Fredrik Reinfeldt till Brasilien för samarbete inom innovation och forskning

Den 16 - 19 maj besöker statsminister Fredrik Reinfeldt Brasilien för överläggningar med Brasiliens president Dilma Rousseff . På agendan står bland annat relationerna mellan länerna med särskilt fokus på handel samt samarbete inom forskning och innovation. Niklas Wahlberg deltar i Brasilien vid invigningen av Swedish-Brazilian Research and Innovation Center, som är ett samarbete med Lindholmen Science Park och olika industriella och akademiska aktörer.

Med under Brasilienbesöket är Exportrådet och en företagsdelegation bestående av representanter för närmare 30 av de största svenska företagen. Däribland finns Lindholmen Science Park med VD Niklas Wahlberg. Över 200 svenska företag är idag verksamma i Brasilien, och handelsförbindelserna växer stadigt. Sedan 2009 har Sverige ett strategiskt partnerskap med Brasilien på områden som handel, bioenergi, vetenskap och klimat. Målsättning är att utveckla och förstärka detta partnerskap framöver, enligt Reinfeldt.

Stora investeringar i bland annat infrastruktur kommer att behöva göras i Brasilien, inte minst inför VM i fotboll 2014 och OS 2016. Reinfeldt hoppas då att svenskt kunnande och teknologi kan komma till användning.

Läs hela regeringens pressmeddelande >>