Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Geely valde Göteborg för europeisk storsatsning

Kompetensen i det västsvenska fordonsklustret blev avgörande för kinesiska fordonskoncernen Geelys beslut att bygga sitt europeiska innovationscenter på Lindholmen Science Park i Göteborg. För satsningen byggs en ny fastighet på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter med plats för mer än 3 500 personer.
Bild: Geely

I närvaro av Sveriges statsminister Stefan Löfven och Geelys styrelseordförande Li Shufu undertecknade i dag Geely Group och Göteborgs Stad en avsiktsförklaring om etablering av Geelys innovationscenter på Lindholmen Science Park.

- Vi gör ett åtagande om långsiktig investering i Geely Innovation Center in Europe. Genom att dra nytta av kompetensen i Göteborg, speciellt det planerade centret för elektromobilitet på Lindholmen, strävar vi efter att utveckla Geely Innovation Center till en av Europas mest avancerade innovationshubbar, säger Li Shufu i ett pressmeddelande från Geely Group.

- Etableringen av Geelys innovationscenter är ett kvitto på kompetens och innovationsförmåga när det gäller att utveckla framtidens hållbara transporter. Göteborg håller världsklass på det området, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande.

Lindholmen Science Parks vd, Niklas Wahlberg är mycket glad över att allt nu är klart för Geelys nya etablering.

lindholmen_skissbilder_104_niklas_wahlberg_0.jpg-För drygt fyra år sedan valde Geely att starta och skapa CEVT, som under nu fyra år utvecklats till att sysselsätta ca 2 200 personer på Lindholmen. Lindholmen Science Park har under denna perioden, precis som vi gör för andra etableringar, stöttat deras utveckling med både praktiska frågor såväl som att komma in i sammanhanget i Lindholmens eko-system. 

-Det är mycket glädjande att Geely nu väljer att ta ett nästa steg i utvecklingen på Lindholmen Science Park, vilket ytterligare kommer stärka det redan starka klustret och den innovationskraft som finns här, och därmed öppna upp för fler aktörer och nya lösningar för morgondagens mobilitet.
 

Läs mer om hur Geely storsatsar på Lindholmen:

Dagens Industri

SVT

GP

Expressen/GT

Läs hela pressmeddelandet från Business Region Göteborg

Läs pressmeddelandet från Geely & CEVT (En)
 

Lindholmen Science Park har under mer än 15 år successivt arbetat för att skapa ett kluster i världsklass, med fokus på morgondagens mobilitet för människor och gods. Det har skett genom en nära samverkan mellan näringslivet, samhällsaktörer och akademin. Satsningen omfattar dels ett arbete med att utveckla den fysiska miljön på Lindholmen Science Park för att bereda etableringsmöjligheter för företag och verksamheter och dels ett arbete för att skapa samverkansprojekt och program av nationell och internationell betydelse i syfte att skapa ny kunskap och mer sysselsättning.