Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Gemensam kraftsamling skall göra Sverige världsledande

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg träffade företrädare från svensk fordonsindustrin, akademi och Göteborgs Stad på Lindholmen Science Park, för att diskutera en nationell forskningssatsning som ska göra Sverige världsledande inom elektromobilitet. Den svenska kulturen av samarbete och innovation framhölls av alla parter som oerhört viktig i den globala konkurrensen.
Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister och Pia Sandvik, vd RISE

Ledande representanter från CEVT, Scania, Volvo Cars, Volvokoncernen, Chalmers, Uppsala universitet, Linköpings universitet, RISE, Swedish Electromobility Center och Göteborgs stad var på plats för att träffa Mikael Damberg och diskutera satsningen där alla parter ska bidra till en gemensam kraftsamling för att stärka forskning och utveckling inom området.

Samtalen har lett till att Research Institutes of Sweden (RISE), med huvudkontor på Lindholmen, får i uppdrag att ta fram ett förslag på hur en ny nationell forskningsmiljö ska kunna se ut och finansieras.

Vi ser mycket stora möjligheter för Sverige att leda utvecklingen inom elektromobilitet och RISE har en central roll att spela. Att vi får uppdraget bygger på kombinationen av kompetens, test- och demoresurser, erfarenhet och möjlighet att samla nyckelaktörer kring en gemensam utmaning, säger Pia Sandvik, vd på RISE.

Läs nyheten på RI.SE

Läs pressmeddelandet från Regeringskansliet