Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Getingekoncernen flyttar sitt huvudkontor till Lindholmen Science Park

Eklandia Fastighets AB har tecknat hyresavtal med Getinge avseende kontorslokaler om ca 1 300 kvm i kontorshuset Aurora på Lindholmen, Göteborg. I denna byggnad kommer Getinge AB att placera huvudkontoret samt etablera ett nytt innovationscenter.

Medicinteknikföretaget Getinge har ca 15 000 medarbetare globalt. De flyttar nu sitt huvudkontor från orten som gett företaget dess namn, Getinge i Halland. Våren 2014 flyttar de in i sina nya lokaler i kontorshuset Aurora på Lindholmen. Ytan om ca 1 300 kvm fördelas mellan Getinge AB och affärsområdet Infection Control som etablerar ett nytt innovationscenter.

– Vi ser fram emot att flytta till nybyggda och moderna lokaler anpassade för vår verksamhet. Lokaliseringen ger oss närhet till förstklassiga akademiska institutioner samt de specialistkompetenser vi behöver för att expandera i linje med vår strategi, säger Johan Malmquist, VD Getingekoncernen.

– Det är naturligtvis glädjande att kunna välkomna ytterligare ett starkt varumärke som Getinge till Eklandia och kontorshuset Aurora. I och med denna uthyrning är nu endast ett fåtal av ytorna i huset vakanta vilket stärker oss i vår uppfattning att Lindholmen är ett mycket attraktivt område för företag att flytta till, säger Hans Stridh, Affärsområdeschef Eklandia Fastighets AB.

Kontorshuset Aurora rymmer flexibla kontorslösningar om ca 9 500 kvm i sex våningsplan och är certifierat enligt GreenBuilding. Hyresgäster som redan flyttat in/kommer att flytta in är: Danske Bank, Altair Engineering, Altran Sverige, LSS Assistans samt China-Euro Vehicle Technology.

Uthyrningen har skett i samarbete med Göteborgs Lokallots AB.