Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Göteborg Energi storsatsar på nya laddningsmöjligheter för elbilar i Göteborg

14 nya snabbladdningsstationer i centrala Göteborg och över 500 laddpunkter för boende- och besöksladdning. Det är innehållet i Göteborg Energis stora satsning på smarta laddningsmöjligheter för elbilar som presenterades vid en pressträff idag, onsdagen den 22 juni. Snabbladdningsstationerna är nu i drift och utbyggnaden av boende- och besöksladdning drar igång i augusti.

– Elbilar och elbussar är en viktig del av lösningen för att kunna göra oss av med fossila bränslen som bensin och diesel. I dagarna firar elbusslinje 55 (ElectriCity) ett år och nu tar vi nästa steg. Genom vår laddsatsning blir det möjligt för fler göteborgare att välja elbil, vilket leder till en stad med renare luft och mindre buller, säger Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi. 

Elen i snabbladdningsstationerna kommer uteslutande från sol, vind och vatten. Och under lanseringsperioden i sommar, fram till den 31 augusti bjuder Göteborg Energi på laddningen. Därefter kommer laddningstjänsten att kosta tre kronor per minut. 

De 260 boende- och besöksladdarna, vilka ger 520 laddpunkter då varje stolpe har två uttag, sätts upp i samarbete med Göteborg Energis kunder. Sammantaget satsar Göteborg Energi cirka 10 miljoner kronor på utbyggnaden av laddning med en delfinansiering på ytterligare 8 miljoner kronor från regeringens Klimatkliv. 

Läs hela pressreleasen här

 

dsc_0139.jpg

Från vänster: Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi, Anders Kärrberg, ansvarig för myndighetskontakter hos Volvo Cars och Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

 

snabbladdstation_lindholmen_print_2_jl_1.jpg

Snabbladdstation på Lindholmen. Foto: Jeanette Larsson, 2016.