Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Göteborg och Singapore samarbetar kring visualisering och 3D

Center of Visualization har i veckan skrivit på ett Memorandum of Understanding (MoU) med Media Development Authority i Singapore. Avtalets syfte är att främja utvecklingen inom området interaktiv digital media och att skapa en arena för framtida projekt och utbyten. För Göteborg innebär det en möjlighet att bli en del av ett globalt nätverk som satsar på visualisering och 3D.

BGR-loggaSingapore satsar under de närmaste åren tre miljarder kronor på visualisering. Det är den enskilt största investeringen som görs inom området i världen och satsningen leds av Media Development Authority (MDA). Att just MDA väljer att teckna ett samförståndsavtal med Center of Visualization, vid Business Region Göteborg, kan därför betraktas ett bevis på den västsvenska kompetensen inom visualisering och 3D.

Fördelen med avtalet är att länderna får tillgång till varandras marknader. Singapore ser möjligheten att använda Sverige som testmarknad för sin teknologi och hoppas dra nytta av svenska kompetensen inom innovationsarbete, till exempel genom att nyttja Lindholmen Science Parks nätverk inom telekommunikation.

Läs mer på: www.center-of-visualization.org