Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Hallå Malin Norén…

… chef på Automotive Sweden och som snart står som värd för konferensen Automotive Forum på Lindholmen Science Park. Konferensen går av stapeln den 30 maj och är en av Norra Europas största mötesplatser för fordonsbranschen där både industrin, akademin och offentlig sektor möts.

Vad är nytt för årets konferens?
I år har vi breddat innehållet i konferensen ytterligare genom att ta in talare från såväl USA, Asien och Europa för att diskutera allt från framtid, konjunktur, och nya teknikkrav inom fordonsbranschen. Jag ser en tendens att gränserna mellan branscher håller på att suddas ut. Det finns exempelvis ingen renodlad fordonsbransch eller IT-bransch och det vill vi visa på konferensen. Till exempel har vi bjudit in HCL, ett indiskt IT-företag och Microsoft som är ett företag som man kanske inte spontant kopplar till fordonsbranschen. Catarina Lindahl, chef på Microsoft kommer bland annat att visualisera hur framtidens fordon påverkas och innehåller allt mer avancerad teknologi.

Och årets tema?
Temat i år är ”Hur se framtiden ut” där vi tittar på konjunktur, framtidens kund och nya teknikkrav. Flera trendspanare kommer att ta plats på scenen såsom Johan Ronnestam och Robert Bergkvist chefsekonom SEB kommer att ger sin syn på konjunkturen. Fordonsindustrin är en otroligt stor arbetsgivare och en global industri som också är väldigt känsliga för konjunktursvängningar.

Från fordonssidan får vi bland annat möta Paul Gustavsson från Volvo Cars, Torbjörn Holmström från AB Volvo och Catharina Modahl Nilsson som är nyutnämnd hyttchef på Scania.

Vad är Automotive Swedens roll?
Den svenska fordonsbranschen sysselsätter många tusentals människor. Därför är det viktigt att beslutsfattare inom näringsliv, politik och akademi har tillgång till ett bra underlag för sina beslut. Det är en av våra uppgifter på Automotive Sweden – att vara en neutral part som sprider kunskap om branschen.

Du har jobbat med Automotive Sweden i fem år nu, men hur hamnade du i branschen?
Det var en slump – det var en spännande tjänst inom Automotive Sweden och jag sökte och fick jobbet. Jag är en ”kommunikationsmänniska” som tidigare jobbat flera år inom annan bransch. Jag jobbar inom PR, marknadsföring, varumärken och med att nätverka och skapa mötesplatser.

Varför lägger ni Automotive Forum på Lindholmen Science Park?
Det är ju helt givet – det är ju klart vi ska vara här. Här finns hela triple helix! Studenter, offentlig sektor och näringsliv. En given plats för oss.