Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

I maj invigs världsunik körsimulator på Lindholmen

Onsdagen den 18 maj inviger VTI en ny körsimulator, placerad på Lindholmen. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd inviger simulatorn vid en ceremoni på eftermiddagen. Pressvisning, invigningsceremoni och öppet hus hålls på VTI:s kontor, Regnbågsgatan 1 och seminariet hålls på Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5.

Med den nya körsimulatorn kommer Lindholmen Science Park ytterligare stärka sitt erbjudande om en öppen forskningsmiljö i världsklass. Investeringen uppgår till omkring 20 miljoner kronor. Viktiga medfinansiärer är Västra Götalandsregionen och Vinnova. Simulatorn har ett avancerat rörelsesystem som medger linjärrörelse i x- och y-riktning. Den kommer att kunna skifta mellan personbilskabin och lastbilshytt och har ett visualiseringssystem med horisontell vy som överstiger 180 grader.

 Program den 18 maj
Kl. 10.00 Pressvisning av nya simulatorn
Kl. 13.00–15.00 Seminarium för inbjudna gäster
Kl. 15.30 Invigningsceremoni Kl. 17.00

Öppet hus 19 maj
Dagen efter invigningen, den 19 maj, arrangerar VTI tillsammans med TU Delft och TNO Human Factors/BV Desdemona "The 5th Human centered motion cueing workshop". Fokus ligger på diskussion kring metoder och verktyg för att reproducera mänsklig perception och kontrollbeteende i kör- och flygsimulatorer.

 Läs mer på www.vti.se