Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Infrastrukturministern inviger världens första elbilspool

Den 3 juli inviger infrastrukturminister Åsa Torstensson världens första kompletta elbilspool på Lindholmen Science Park i Göteborg.

De nya stationerna för elbilar är en miljömedveten satsning från Lindholmen Science Park och företaget Move About för ett hållbart transportsystem.

Den nya elbilspoolen som invigs av infrastrukturminister Åsa Torstensson på Lindholmen Science Park består av specialdesignade stationer för elbilspooler och ett skräddarsytt bokningssystem för elbilar.
Satsningen på Lindholmen Science Park är ett steg i utvecklingen att stödja ett hållbart transportsystem, där man kan kombinera kollektivtrafiken med användandet av elbilspoolen, när företagens anställda behöver använda bilar i tjänsten.

Eftersom bilpoolsanvändare utnyttjar kollektivtrafik i större utsträckning än bilägare har företaget Move About inlett ett samarbete med Västtrafik i Göteborg, för att ytterligare öka integration mellan de olika transportslagen. Move About kommer även att inleda fler samarbeten, bland annat med fastighetsbolag och en energileverantör.

Tid  Fredagen den 3 juli kl 13.30 – 14.45
Plats  Lindholmen Science Park (vid parkeringen utanför huvudbyggnaden)

Infrastrukturminister Åsa Torstensson anländer till Centralstationen, där vi har en tillfällig bokningsplats.  Från Centralstationen kör hon en av bilpoolens Think-bilar till invigningen på Lindholmen.

I samband med invigningen kommer det att finnas möjligt att provköra elbilspoolens Think-bilar och det elmotordrivna fordonet Segway samt testa elbilspoolens bokningssystem.

För mer information kontakta:
Anita Bengtson, kommunikationschef Lindholmen Science Park, 031-764 70 20, anita.bengtson@lindholmen.se
Ulf Jakobsson, vd Move About, 0704-15 2110, ulf.jakobsson@moveabout.se

Lindholmen Science Park är ett världsledande center för forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete med aktörer inom näringsliv, högskola och samhälle.

Move About bedriver bilpoolsverksamhet för elfordon och har startat sin första elbilspool i Sverige i samarbete med Lindholmen Science Park. www.moveabout.se