Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Innovativa, hållbara idéer för Lindholmen

Under hösten har fyra lag tävlat inom hållbara idéer och innovativ teknik för bostäder på Lindholmen i Göteborg. Ett unikt initiativ inom stadsbyggnad i Sverige. Konsortiet för det nya bostadsområdet Lindholmshamnen bjöd tidigt i höstas in till ett parallellt uppdrag för hållbara idéer och innovativ teknik för att:
  • utnyttja bebyggelse i samspel med stadens energisystem.
  • använda grönska och dagvatten som resurser i stadsbebyggelsen.

    -  Denna satsning är en del i vår strävan att vara ledande inom hållbart stadsbyggande i Sverige. Liknande uppdrag och tävlingar görs ofta inom arkitektur men på temat innovativ miljöteknik är det ovanligt i vår bransch, säger Erica Bengtsson, miljösamordnare på Älvstranden Utveckling.

    Läs hela pressmeddelandet från Älvstranden Utveckling AB »

    Om Lindholmshamnen
    Lindholmshamnen ska utvecklas till en del av staden med boende i en unik och spännande miljö. Som en del av Lindholmen Science Park strävar konsortiet efter att ligga i framkant med nytänkande pilotprojekt. Med start tidigast 2014 kommer 450 lägenheter att byggas i olika storlekar, varav minst 25 % hyresrätter. Drygt 3000 m² lokaler är föreslaget i området liksom en restaurang och gemensamhetslokal för de boende.