Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Intervju med Christian Nikkilä Sjöstrand från Tesla inför Lindholmen Connected

Christian Nikkilä Sjöstrand från Tesla kommer till Lindholmen Science Park och pratar om Teslas plan och ambition att vara med och bidra till att accelerera hela världens övergång till hållbar energi. Inför den 9e mars svarar Christian på några korta frågor bland annat om utmaningen och övergången till hållbar energi.

- Hur många Teslabilar kör runt i Sverige i dagsläget? Mest teslatäta land i världen?

connected2.jpegI Sverige rullar det drygt 4000 Teslor enligt Bil Swedens statistik. Vi har tillverkat över 300 000 bilar, varav vi levererade drygt 100 000 Model S och Model X under 2017 runt om i världen. Norge är det mest Tesla-täta landet i världen per capita.

- Varför är det viktigt för Tesla att prata om utmaningen och övergången till hållbar energi?

Syftet med vår verksamhet är att accelerera världens övergång till hållbar energi, allt vi gör bidrar till att nå detta mål. Det finns såklart utmaningar men vi fokuserar hellre på visa att det faktisk går att få hela världen att skifta till hållbar energi. Tesla är ett missionsdrivet företag och vi hoppas inspirera andra genom att visa att man inte behöver kompromissa för att välja ett hållbart alternativ.

- Ni kommer erbjuda alla på Lindholmen att provköra under de kommande veckorna, hur gör jag om jag är intresserad av att köra en Tesla?

Jag skulle rekommendera alla att boka en provkörning hos oss under 20-30 minuter. Det räcker för att få ett första intryck av Model S eller X, uppleva alla innovativa lösningar och skapa sig en känsla för hur tyst, bekvämt och läckert det är att köra elbil. Det finns också flera hyrbilsföretag och några bilpooler som har Tesla så det går att hyra en bil om man vill testa den under en längre tid.

Boka provkörning

Mer info om Lindholmen Connected 9 mars