Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Invigningsceremoni för Teknikcollege

Teknikcollege- Äntligen, utropade Sven Höper, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen. Äntligen är vi här nu, efter flera års arbete och många års ansökningstid.
Det var under gårdagen som den officiella invigningen av Lindholmens Teknikcollege gick av stapeln på Lindholmen Conference Centre. På schemat stod certifieringsceremoni, invigningstal och överlämning av Teknikcollege-flaggan.

Polhemsgymnasiet, Lindholmens Tekniska Gymnasium och Yrkeshögskolan Göteborg har alla tre fått kvalitetsutmärkelsen Teknikcollege. En efterlängtad certifiering som innebär att de ska utbilda med hög kvalitet i samarbete med industrin. Nu kan Lindholmen erbjuda kvalitativa gymnasiala och eftergymnasiala tekniska utbildningar i nära samverkan med näringslivet. Certifieringen som Teknikcollege innebär att skolan ska knyta an till företagens teknikutveckling.
- Att bli teknikcollege för med sig åtaganden. Vi måste ha ett bra samarbete med branschen och fortsätta kompetensutveckla våra ungdomar. Göteborg ska bli en kunskapsstad med skola i världsklass, sa Sven Höper.    

Med det sagt lämnade han över till Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park, som berättade om de spännande utvecklingsprojekt som pågår på Lindholmen. Därefter höll Henric Stenhoff, chef på Ericsson, en presentation om teknikprojekt inom företaget. Han välkomnade en hög standard på den nya teknikutbildning som nu kommer till Göteborg.

Läs mer om Teknikcollege